زمانی که بیمار مبتلابه بیماری کلیوی مزمن یا CKD تشخیص داده میشود، درمان تغذیهای- پزشکی باهدف پیشگیری از پیشرفت بیماری و همچنین تخفیف نشانهها آغاز میگردد.
ریسک فاکتورهای بیماری مزمن کلیوی:
• دیابت
• فشارخون بالا
کنترل بیماری های زمینه ای اولین اقدام در جلوگیری از نارسایی کلیوی است.
توصیههای تغذیهای مناسب برای بیماران مبتلابه بیماری کلیوی مزمن:
• غذاهایی را که نمک و سدیم کمتری دارند، انتخاب و تهیه کنید.
• برای کمک به کنترل فشارخون. رژیم غذایی شما باید هرروز حاوی کمتر از 2300 میلیگرم سدیم باشد.
• غذای تازه بخورید.
• بهجای نمک از سایر ادویهجات، استفاده کنید.
• قبل از استفاده سبزیها کنسرو شده، لوبیا، گوشت و ماهی را با آب بشویید.
• استفاده از منابع مختلف پروتئینی با مقادیر مناسب (کم)
• پروتئین در غذاهای گیاهان و حیوانات یافت میشود. بیشتر افراد هر دو نوع پروتئین میخورند. در مورد نحوه انتخاب ترکیب مناسب غذاهای پروتئینی با متخصص تغذیه خود صحبت کنید.
غذاهایی را انتخاب کنید که برای قلب شما سالم باشد، برای جلوگیری از ایجاد چربی در رگهای خونی، قلب و کلیهها.
• عدم استفاده از سرخ کردن گوشت / کباب و...
• بهجای کره با اسپری پختوپز یا مقدار کمی روغنزیتون بپزید.
• قبل از غذا پختن چربی را از گوشت جدا کرده و پوست را از مرغ جدا کنید.
• غذاها و نوشیدنیهایی را که فسفر کمتری دارند انتخاب کنید
فسفر بیشازحد در خون، کلسیم را از استخوانهای شما بیرون میکشد و باعث میشود استخوانهای شما نازک، ضعیف و احتمال شکستن بیشتر شود.