ویار به دلیل به هم خوردن تعادل بین انتقال دهنده های عصبی بدن مادر و حالت روحی و روانی خاص و همچنین نیازهای تغذیه ای او به وجود می آید. اگرچه هنوز علت دقیق و یار مشخص نشده اما نظریه های مختلفی در این باره ارائه شده است.
در بیشتر موارد مادران به مواد خوراکی عادی میل شدیدی پیدا می کنند اما برخی افراد و یارهای عجیبی دارند یعنی مواد غیرخوراکی از قبیل ،خاک ،گچ ،صابون مداد شمعی برفکهای فریزر و.... در این حالت خانم باردار آن ماده را بدون هیچ محدودیتی میخورد که برای سلامت خود و جنینش واقعاً خطرناک است. اگرچه دلیل این هوس مادران باردار هنوز دقیقاً مشخص نیست اما تحقیقات نشان داده زنانی که در دوران بارداری چنین موادی را طلب می کنند، معمولاً ماده مغذی ای را در بدنشان کم دارند که این ماده معمولاً آهن است.
تمایل به برخی غذاها در واقع درخواست بدن به موادی است که نیاز دارد. مثلاً وقتی هوس پنیر میکنید ممکن است بدنتان به کمی سدیم بیشتر نیاز داشته باشد یا اگر دلتان یک همبرگر بزرگ بخواهد ممکن است بدنتان ،پروتئین سدیم و پتاسیم بیشتری بطلبد یا در صورتی که تمایل به مصرف بستنی داشته باشید بدن شما نیاز به کلسیم و چربی بیشتری داشته باشد به عبارتی آنچه شما را بیتاب ،کند دقیقاً همان خوراکی به خصوصی که ویارش را کرده اید نیست بلکه بدنتان احتمالاً به ماده غذایی به خصوصی که در آن خوراکی وجود دارد نیاز دارد.
سطح هورمونهای بدن در طول بارداری میتوانند حس چشایی و بویایی خانمها را تغییر دهند به همین دلیل مادر به برخی بوها و
مزه ها علاقه زیادی نشان میدهد و در مقابل از بعضی بوها و مزه ها گریزان میشود بیماری صبحگاهی و حالت تهوع ناشی از آن
مهمترین هشدار درباره ویار مادران باردار جایگزین نکردن و یارانه ها به جای وعده های اصلی غذایی مادر است به عبارتی مادران نباید ویارانه را در زمانی که چند ساعت گرسنه مانده اند و قند خونشان پایین است میل کنند؛ زیرا دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی نخواهند داشت و نیازهای تغذیه ای اصلی خود و جنینشان تأمین نمی شود.
به جای خوردن یک شیرینی ،مربایی کمی نان و عسل طبیعی بخورید.
اگر لواشک و هله هوله های ترش را هوس کرده اید، به جای آنها آلوی خشک یا تازه یا کمی ترشی سبزیهایی که در سرکه مانده اند) با غذایتان بخورید